Hiuspohjan ongelmat

Vanha sanonta terveestä hiuspohjasta kasvaa terve hius pitää paikkaansa. Todella moni kärsii hiuspohjan ongelmista. Hiuspohjassa saattaa  olla kuivuutta, kutinaa, hilsettä, voimakasta rasvoittumista, hiustenlähtöä tai vaikka kaikkia näitä yhdessä. Silloin kun hiuspohjassa on ongelmia on erityisen tärkeää hoitaa hiuspohjaa oikeilla tuotteilla ja pitää se puhtaana. Kysy rohkeasti apua tuotevalinnoissa meidän instagramissa, missä asiantuntija auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivat tuotteet.

Kuinka aloitat hoidon? Valitse ongelmaan soveltuva shampoo. Tee aina kaksi vaahdostusta. Ensimäisellä vaahdostuksella pestään hiukset ja toisella hiuspohja. Käytä rauhallisia pesuotteita, sillä voimakas hinkkaaminen saattaa ärsyttää hiuspohjaa entisestään.

Pesun jälkeen pyyhekuivaa tai puristele hiuksista ylimääräinen vesi pois. Pesun jälkeen hiusta ja hiuspohjaa pitää myös hoitaa. Jos hiuspohjassa on ongelmia kannattaa myös hoitoaine/naamio valita nimenomaan hiuspohjan mukaan. On kyseessä sitten hilseilevä, kutiava tai rasvoittuva hiuspohja. Levitä hoito tyvestä latvaan.

Hoito viimeistellään hiuspohjan seerumilla, näitä on saatavilla kaikkiin hiuspohjan ongelmiin. Moni mieltää seerumin tekevän hiuksista rasvaiset tai likaisen tuntuiset, mutta se ei pidä paikkaansa. Seerumit ovat kevyitä ja nestemäisiä ja tekevät hiuspohjaan raikkaan tunteen. Seerumi on oikeastaan näistä kaikista se tärkein tuote, sillä se jää vaikuttamaan hiuspohjaan, mikä on juuri pesty ja puhdas.

Seuraavana vuorossa on kuivaaminen. Hiukset kannattaa aina kuivata pesun jälkeen käyttämällä apuna muotoilutuotteita, missä on lämpösuoja ja mitkä tukevat haluttua kampausta. Miksi föönaus? Esimerkiksi rasvoittuva hiuspohja/ravoittuvat hiukset. Föönauksella hius kohoaa hiuspohjasta, jolloinka rasvoittuminen ei tapahdu niin nopeasti. Pahinta hiuspohjallle on mennä märillä hiuksilla nukkumaan. Silloin hiuspohja hautuu ja saattaa jo aamulla tuntua likaiselta. Kosteus imeytyy tyynyyn ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa tyynyn homehtumisen. Kun jaksat nähdä hieman vaivaa hius pysyy puhtaampana pidempään.